‘We hebben een akoestiekprobleem en zijn op zoek naar een oplossing die past bij onze stijl en interieur.’

Een vraagstuk op ons lijf geschreven! Maar al te graag maken we mooie dingen, en met voorkeur gepersonaliseerd én functioneel.

Tijdens een bezoek aan Ergon Jobs werd meteen duidelijk dat de drukbezochte centrale ontvangstruimte, met telefonerend receptionist, inderdaad een verbetering van geluidsklimaat kon gebruiken. De ruimte is nu eenmaal voorzien van een plafond van ‘hard’ materiaal en aan weerszijden heeft de ruimte glazen wanden. Glazen wanden zijn natuurlijk prachtig op kantoor. Ze zorgen voor afgesloten werkruimtes zonder in te boeten op lichtinval, transparantie en interactie, maar zijn funest voor akoestiek. Met deze gegevens gingen we aan de slag en ontwikkelden in eerste instantie 10 maatwerk panelen met akoestisch vilt. Natuurlijk geprint in huisstijlkleur en decoratief geplaatst tegen het plafond. Hiermee bleef de ‘openheid’ van de ruimte gewaarborgd, naar wens van de klant. (Voor de montage boven het trapgat hebben monteurs wel even ter plekke een steiger-constructie op maat moeten maken… handige mannen!).

Om de vervelende harde klank en nagalm tussen de twee tegenover elkaar staande glazen wanden op te heffen is er een hangend dubbelzijdig frame geproduceerd. Qua materiaalgebruik passend bij de plafondpanelen en vrijstaand opgehangen in de ruimte achter de receptionist om de ruimtelijk uitstraling van het kantoor niet teniet te doen. Gezien de locatie was dit paneel ook meteen perfect voor een stukje decoratieve branding. Zo ontwierp Reynhard Faber een mooi beeld passend bij de ruimte en identiteit van Ergon jobs.

Om het geheel af te maken is er door ons ook een 3D logo in gelaserd acrylaat tegen de wand gemonteerd. Natuurlijk goed voor de merkbeleving van bezoekers en medewerkers, maar ook ideaal voor het maken van foto’s voor bij de nieuwsberichten van bijvoorbeeld nieuwe medewerkers of andere samenwerkingen.