Reproductie van muren met print

Bijzondere klus.

De NS zet zich continu in voor de waardering van haar stations. Het standpunt hierbij is een station een betekenisvolle plek te laten zijn. Reizigers kunnen op de stations terecht voor warme koffie, de snelle boodschappen, een schoon toilet en een comfortabele plek om op de trein te wachten. Daarom worden stations doorlopend gemoderniseerd en uitgebreid met faciliteiten. Hierbij wordt er ook aandacht geschonken aan een prettige omgeving met behulp van kleur en decoraties. Een prettige omgeving heeft nu eenmaal, vaak onbewust, een grote invloed op het gedrag en welzijn van de reiziger.

Zo zijn op dit station de bestaande saaie betonblokken voorzien van een leuk spectrum aan grijstinten. Dit bleek direct al een verbetering. Enkel sommige wanden waren uitgevoerd met oud en vies geworden geperforeerd staal. Rutten Groep gaf ons dan ook de opdracht de nieuw ingezette lijn door te voeren op deze delen van het station. De handige mensen van Scholtensign ontwikkelden dan ook een reproductie van de nieuw gekleurde betonblokken. Er werden foto’s geschoten door professioneel fotograaf Gerard van Roekel. Deze werden door ons digitaal bewerkt en binnen de kortste keer rolde de nagenoeg levensechte ‘muren’ uit onze printer.

Natuurlijk is er ook volop aandacht geschonken aan een langdurige kwaliteit en een hufterproof uitvoering. De gebruikte basismaterialen zijn dan ook van de beste kwaliteit. Zoals sterk plaatmateriaal en hoogwaardige foliematerialen. De gevoelige kopse kanten zijn voorzien van sterke aluminium hoekprofielen (en natuurlijk ook voorzien van print). Daarbij is de totale productie afgewerkt met een matte 3M™ anti-graffiti toplaag. De best verkrijgbare anti-graffiti laminaat in de markt en voorzien van 3M™ MCS™ Warranty protection. Naast dat door deze toplaag graffiti makkelijk is te verwijderen, werkt deze ook vuilafstotend. Zo blijven onze prints ook nog eens voor langere tijd mooi en schoon.

Bekijk hiernaast de foto’s van voor en na onze werkzaamheden.